Likdoorns laten verwijderen

Een likdoorn (Clavus) wordt ook wel een eksteroog of een eeltpit genoemd. Dit is eelt wat naar binnengroeit, in de vorm van een diamant. Een likdoorn ontstaat vaak in een eeltplek als gevolg van druk en wrijving. De druk en wrijving komen vaak voort uit slecht zittende schoenen, overgewicht en afwijkende stand van de botten. De likdoorn drukt op je zenuwen, waardoor pijn ontstaat. Likdoorns zien er vaak wat gelig uit. Ze zitten vaak onder de bal van je voet, op je kleine teen, op een hamerteen of tussen de tenen.

De pedicure kan de likdoorn voor je weghalen door middel van snijden, frezen en drukvrij leggen. Helaas kan de likdoorn ook terugkomen als men de oorzaak niet achterhaalt of niks aan de oorzaak doet.

Er zijn verschillende soorten likdoorns:

  • Weke likdoorn: deze zit vaak tussen de tenen en is zacht en week. De pedicure verhardt de weke likdoorn met petroleumether. Daarna wordt hij behandeld als een gewone likdoorn.
  • Zaadlikdoorn: dit zijn kleine likdoorntjes die eruitzien als kleine zaadjes. Ze liggen op de huid en niet erin, zoals bij een gewone likdoorn. Ze zijn verspreid over de voet en vaak heb je last van deze likdoorns. De zaadlikdoorns zijn eenvoudig te verwijderen door ze er met een mesje uit te wippen. Dit is pijnloos.

Het behandelen van kloven is onderdeel van de basis pedicure behandeling. Tevens kun je kiezen voor een pedicure deel behandeling, waarin alleen de kloven worden behandeld.

  • Basis pedicure behandeling: €30,50
  • Pedicure deel behandeling: €14,50 per likdoorn
Likdoorns laten verwijderen bij Pedicure Vleuten